Gå direkt till innehåll
CinfraCap pressbild dec 2020Foto_GöteborgsHamnAB.jpg

Bild -

CinfraCap pressbild dec 2020Foto_GöteborgsHamnAB.jpg

Här i Energihamnen undersöks olika platser lämpliga att bygga en framtida anläggning för mellanlagring av koldioxid och förvätskning till flytande koldioxid. Fr v: Isabella Herstad-Norin, processansvarig för CinfraCap på COWI, Claes Rödén, Engineering Manager på Göteborgs Hamn AB och Per Runström, tekniskt ansvarig för CinfraCap på COWI.
Cecilia Lööf/Göteborgs Hamn AB
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Av:
Cecilia Lööf/Göteborgs Hamn AB
Filformat:
.jpg
Storlek:
3986 x 2470, 1,34 MB
Ladda ner

Ämnen

Regioner

Kontakter

Pressjour

Pressjour

Presskontakt Pressjour 24/7 031 368 75 70
Stefan Strömberg

Stefan Strömberg

Presskontakt Pressansvarig 070 436 01 51

Relaterat innehåll

I Göteborgs hamns Energihamn undersöks olika platser lämpliga att bygga en framtida anläggning för mellanlagring av koldioxid och förvätskning till flytande koldioxid. Bild: Göteborgs Hamn AB.

​Så ska infångad koldioxid tas om hand i Västsverige

Vilket är det smartaste sättet att transportera infångad koldioxid från anläggning till kajkant? För att finna svaret har fem stora energiaktörer i Västsverige gått ihop i projektet CinfraCap. I maj startade en förstudie för att ta reda på om det finns en gemensam lösning till en effektiv och hållbar infrastruktur för infångad koldioxid. Nu har projektets förstudie nått halvvägs i mål.